ГоловнаСуспільствоВійна

Полторак: РФ може використати навчання "Захід-2017" проти будь-якої країни Європи

Міністр оборони пообіцяв "адекватно реагувати" на проведення цих навчань.

Полторак: РФ може використати навчання "Захід-2017" проти будь-якої країни Європи

Росія може використати заплановані на вересень російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017" для вторгнення.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак.

"Україна і світ мають спільне бачення можливих перспектив проведення навчань ЗС РФ. Майбутні навчання "Захід-2017" будуть надзвичайно потужними. Вони можуть бути використані для того, щоб почати агресію не тільки проти України, а й проти будь-якої країни Європи, що має спільний кордон з Росією", - написав він у Фейсбуці.

Полторак наголосив, що буде "адекватно реагувати" на проведення цих навчань.

Нагадаємо, східноєвропейські країни НАТО і Україна побоюються, що навчання "Захід-2017" можуть виявитися "троянським конем", за допомогою якого Росія залишить там завезену військову техніку.

Дипломати НАТО вважають, що Росія вже використовувала таку тактику для анексії Криму, на Донбасі та в Сирії. Раніше міністр оборони Естонії Маргус Цахкна також заявив, що російські війська можуть залишитися в Білорусі після вересневих навчань.

Стратегічні навчання "Захід-2017" пройдуть з 14 по 20 вересня цього року одночасно на декількох полігонах Росії і Білорусі. Анонсуючи маневри, міністр оборони РФ Сергій Шойгу назвав їх "головним заходом спільної підготовки російських і білоруських збройних сил у 2017 році".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram