ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровській області викрили міжнародний канал торгівлі людьми

Дівчат вербували і "продавали" в Ізраїль.

У Дніпропетровській області викрили міжнародний канал торгівлі людьми
Фото: Госпогранслужба

Співробітники Держприкордонслужби спільно Національною поліцією Дніпропетровської області викрили міжнародний канал торгівлі людьми.

Про це повідомляє прес-служба місцевої поліції у Фейсбуці.

Організували злочинну діяльність - переміщення жінок у місто Хайфа (Ізраїль) з метою надання сексуальних послуг - чоловік і жінка 1960 і 1968 народження, жителі Запорізької області.

Злочинці вербували й утримували жінок у місцях, де ті надавали сексуальні послуги. Дівчат підшукували через оголошення в мережі Інтернет, пропонуючи роботу у сфері надання ескорт-послуг. Злочинці набирали жінок із Дніпропетровської та Запорізької областей. Після оформлення документів їх переправляли через аеропорти Запоріжжя, Харкова і Києва до Ізраїлю. За кожну "жертву" зловмисники отримували від $500 до $1000.

На території Ізраїлю дівчат змушували надавати сексуальні послуги. Зароблені гроші в них відбирали.

Правоохоронці провели вісім обшуків, під час яких вилучили речові докази, що підтверджують факти злочинної діяльності і налагоджену "схему" торгівлі людьми. Припинено також діяльність двох борделів в Запоріжжі. Ще правоохоронці запобігли вивезенню в сексуальне рабство шістьох дівчат - громадянок України.

Зловмисників затримали. Організаторам "злочинного бізнесу", згідно з частиною 2 ст. 303 КК (проституція, примушування чи втягнення в заняття проституцією) та частиною 2 ст. 149 КК (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини), загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Нагадаємо, суд у Києві засудив жінку до семи років ув'язнення за торгівлю людьми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram