ГоловнаСуспільствоПодії

15-річну дівчинку, яка приїхала до Києва працювати нянею, змусили займатися проституцією (оновлено)

Підлітка утримували шість днів.

15-річну дівчинку, яка приїхала до Києва працювати нянею, змусили займатися проституцією (оновлено)
Фото: Стоп-кадр с видео

Патрульні поліцейські Києва виявили в одній з квартир на вулиці Миколи Закревського 15-річну дівчинку, яку утримували під замком. Виявилося, що вона приїхала до столиці за оголошенням працювати нянею, але натомість її змусили займатися проституцією.

Патрульні прибули на виклик близько 17:00 18 липня після того, як чоловік, який гуляв з донькою, знайшов папірці з проханням про допомогу, викинуті з вікна на восьмому поверсі.

"Інспектори патрульної поліції негайно піднялися на восьмий поверх. Підліток з вказаної квартири могла розмовляти з патрульними тільки через двері, адже не могла їх відімкнути. Дівчинка розповіла: "Мені неповні 16 років, я з Житомирської області. 13 липня приїхала до Києва працювати нянею - оголошення знайшла в одній з соцмереж. Тут мене зустріли дві жінки, привели в цю квартиру. Згодом сюди прийшов ще один чоловік. Вони втрьох били мене, змушували пити алкоголь, тягали за волосся і залякували. Щовечора возили до чоловіків і примушували займатися проституцією. Відібрали всі речі. Змусили по телефону брехати матері, що я знайшла роботу і в мене все гаразд", - сказано в повідомленні патрульної поліції.

Людей, які її утримували, незабаром затримали.

Оновлення. На сайті поліції Києва повідомляють, що дівчину в таксі возили по різних адресах, щоб вона надавала інтимні послуги за гроші.

"За попередньою інформацією оперативників, за цей період вона була з чотирма клієнтами. Гроші за "дорослі розваги" у квартирі, де вона жила, відбирали. За словами "заручниці", протягом дня вона залишалася вдома без телефону, замкненою. А вже під вечір за нею приїжджав таксист, який возив її на замовлення", - сказано в повідомленні.

Проаналізувавши ситуацію, працівники київського карного розшуку влаштували засідку під будинком. Під вечір до під'їзду під'їхало таксі, з якого вийшли "дівчата-роботодавці". Їх відразу ж затримали. Під час перевірки салону авто правоохоронці вилучили мобільний телефон і документи потерпілої.

Обидві підозрювані - уродженки інших регіонів, які останнім часом жили в столиці. Поліцейські опитали як свідка водія таксі: він надав пояснення, що лише виконував перевезення і не причетний до цього злочину.

Зловмисниць затримали, їм оголошено про підозру у скоєнні злочину за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram