ГоловнаСуспільствоВійна

Чехія заявила про нелегітимність будь-яких заяв "ДНР" і "ЛНР"

У Празі заявили про цілковиту повагу територіальної цілісності та суверенітету України.

Чехія заявила про нелегітимність будь-яких заяв "ДНР" і "ЛНР"
Фото: gazeta.ua

Офіційна Прага не визнає ні самопроголошені "республіки" на Донбасі, ні їх заяви.

Про це йдеться в заяві МЗС Чехії, повідомляє "112 Україна".

"Чехія вважає так звані "народні республіки" нелегітимними і відповідно ставиться до їх "заяв", - ідеться в повідомленні.

"Чеська Республіка не визнає ці самозвані "республіки" і не має з ними ні дипломатичних, ні консульських зв'язків", - наголошують у МЗС.

У Празі заявляють про повну повагу територіальної цілісності та суверенітету України, а російську анексію Криму і присутність кількох тисяч військовослужбовців збройних сил РФ на сході України вважають грубим порушенням міжнародного права і серйозною загрозою миру і стабільності в Європі.

Раніше із засудженням заяви ватажка "ДНР" Олександра Захарченка виступили країни "нормандського формату" Німеччина і Франція, а також керівництво ОБСЄ.

Нагадаємо, у вівторок ватажок "ДНР" Захарченко заявив, що "ДНР" і "ЛНР" створюють "державу Малоросію" зі столицею в Донецьку і "історико-культурним центром" - в Києві. Пізніше представники "ЛНР" спростували заяви ватажка "ДНР".

Представник Росії в Тристоронній контактній групі по Донбасу Борис Гризлов назвав оголошення про створення "Малоросії" частиною інформаційної війни і зазначив, що "ніяких правовстановлюючих наслідків така заява не має".

У Кремлі назвали заяву Захарченка про Малоросію його "власною ініціативою", а в Держдепі США його визнали негідним офіційної відповіді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram