ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримчанин отримав рік і три місяці колонії-поселення за пости в соцмережах

Про які саме публікації йдеться, не пояснюють.

Кримчанин отримав рік і три місяці колонії-поселення за пости в соцмережах
Фото: http://slavyanoserbsk.com

Жителя окупованого Севастополя Еміля Мінасова засуджено до року і трьох місяців позбавлення волі в колонії-поселенні за статтею про екстремізм.

Про це повідомив сьогодні прес-центр УФСБ Росії, передає "КрымИнформ".

"Вироком Першотравневого районного суду РФ у Республіці Крим Мінасова Е.А. визнано винним у пред'явленому обвинуваченні і засуджено до покарання у вигляді 1 року 3 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, з березня по жовтень 2016 року Мінасов "неодноразово поширював в соцмережах матеріали екстремістського спрямування". Про які саме публікації йдеться, не пояснюють.

"КрымИнформ" зазначає, що на сторінці Мінасова у Фейсбуці є лише висловлювання про утиски кримськотатарського народу і цитати організатора блокади Криму Ленура Іслямова.

У результаті слідчі порушили і розслідували шість кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 282 КК РФ (публічні заклики до розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Нагадаємо, на початку липня сім'я з Росії попросила про статус біженців в Україні  через переслідування за пости в соцмережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram