ГоловнаСуспільствоЖиття

Стартувала активна фаза українсько-американських навчань Sea Breeze

Кульмінацією стане пошук підводного човна ВМС Туреччини.

Стартувала активна фаза українсько-американських навчань Sea Breeze
Учения Sea Breeze-2017
Фото: mil.gov.ua

У понеділок, 18 липня, почалася активна фаза українсько-американських навчань "Сі Бриз-2017", в рамках якої пройде багатонаціональна операція з безпеки в кризовому регіоні.

Про це повідомляють на сайті Міноборони.

Зазначають, що штаб протягом тижня під керівництвом капітана 1-го рангу Андрія Риженка планував проведення зазначеної операції - відбулася оцінка ситуації, проаналізовано та розроблено завдання, відпрацьовано варіанти дій і узгоджено задум. За результатами роботи розроблено бойовий наказ і поставлено завдання учасникам навчань.

"У цей час у певних районах проходить розгортання задіяних сил. Операція відбудеться в режимі free play і стане одним з інструментів поступового переходу Військово-Морських сил України на функціонування за стандартами НАТО", - зазначив керівник навчань, капітан 1-го рангу Олексій Неїжпапа.

Фото: mil.gov.ua

Протягом активної фази маневрів заплановане проведення навчань з протичовнової, протикорабельної та протиповітряної оборони.

Крім того, учасників навчання очікують десантні, пошуково-рятувальні та доглядові операції, дії із силового звільнення захопленого судна, підводні роботи з розмінування тощо. Кульмінацією "Сі Бризу-2017" стане пошук підводного човна ВМС Туреччини.

Фото: mil.gov.ua

Нагадаємо, що американські навчання "Сі Бриз-2017" проходять з 10 по 23 липня 2017 року в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря. У них беруть участь 16 країн. Після завершення навчань США передадуть Україні патрульні катери Islands.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram