ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники затримали 19-річного росіянина, який намагався потрапити в зону відчуження біля ЧАЕС

Затриманого виженуть з країни і заборонять йому в'їзд в Україну.

Прикордонники затримали 19-річного росіянина, який намагався потрапити в зону відчуження біля ЧАЕС
Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники Житомирського загону спільно з поліцією 17 липня затримали 19-річного росіянина, який намагався потрапити в зону відчуження поблизу Чорнобильської атомної електростанції.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

"Громадянина РФ, який з метою екстремального туризму та відпочинку намагався потрапити в зону відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення, виявили вчора прикордонники відділу «Іванків» Житомирського загону спільно з співробітниками Національної поліції з охорони зони ЧАЕС", - йдеться в повідомленні.

Потрапити на режимну територію юнак намагався пішки, поза пунктами контролю. Як з'ясувалося, він перебував на території України законно і прибув згідно з установленим порядком.

Хлопця затримали і доправили в підрозділ Національної поліції. На нього складено відповідні документи про порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення.

Крім того, прикордонники направили в компетентні органи запити про примусове повернення іноземця за межі України і заборони йому в'їзду на територію країни.

Нагадаємо, раніше в Чорнобильській зоні затримали 20 мешканців Рівненської області, які приїхали в зону відчуження збирати ягоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram