ГоловнаСуспільствоПодії

16-річний хлопець загинув в Одесі в результаті вибуху гранати, двоє його друзів поранені (оновлено)

Гранату, швидше за все, приніс у квартиру один із постраждалих підлітків.

Фото: facebook.com/gunp.odessa

У понеділок, 17 липня, в результаті вибуху гранати РГД-5 у багатоквартирному будинку на Дальницькій вулиці в Одесі загинув 16-річний хлопець, двоє його друзів отримали поранення.

Як повідомляє прес-служба поліції, гранату, швидше за все, приніс у квартиру один із постраждалих підлітків.

Як граната потрапила в руки неповнолітніх, встановлюють слідчі. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 115 (умисне вбивство з позначкою "нещасний випадок"). Перевірка обставин НП триває.

Фото: .facebook.com/gunp.odessa

Оновлення. Поліція встановила, що гранату загиблому подарував його знайомий. Правоохоронці провели огляд гаража, що належить родині цього хлопця. Там виявили чотири гранати Ф1, три гранати РГД-5, тротилову шашку вагою 400 г (ТШ-400), сім запалів до гранат, дві ручні димові гранати РТГ-2Ч і 1-РТГ- 2Б, а також сигнальні освітлювальні патрони, три саперні лопати і спусковий механізм гранати РПГ-22.

Крім цього, в квартирі сім'ї хлопця, який подарував гранату, виявили патрони до автомата Калашникова калібру 5,45 і 7,62 мм.

Нагадаємо, 13 липня в селі Калайдинці біля Лубен (Полтавська область) в результаті вибуху гранати загинули дві людини, в тому числі 16-річний юнак. Пізніше на території будинку, де це сталося, знайшли цілий склад зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram