ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко про катастрофу МН17: ми повинні довести терористам неминучість відповідальності за злочин

"Це наш спільний обов'язок перед пам'яттю тих, чиє биття сердець рівно три роки тому обірвала російська ракета".

Порошенко про катастрофу МН17: ми повинні довести терористам неминучість відповідальності за злочин
Фото: Сергей Нужненко

Президент Петро Порошенко вважає розслідування катастрофи літака Boeing-777 Malaysia Airlines у Донецькій області загальним боргом як перед перед загиблими, так і перед майбутніми поколіннями.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці в день річниці трагедії.

"Сьогодні, запалюючи свічки пам'яті, ми схиляємо голови перед 298 безневинними жертвами рейсу МН17. Ця страшна трагедія невимовним болем прозвучала в серцях рідних і близьких, у кожному з нас. У той день, як і зараз. Зухвалий злочин, якого могло не статися, якби не російська агресія, російська установка і російська ракета, завезені з території Росії", - наголосив Порошенко.

На його думку, необхідно "довести агресору-терористові неминучість відповідальності за всі скоєні злочини".

"Саме тому, не вагаючись ані секунди, в перші дні після трагедії я прийняв рішення про передачу розслідування Нідерландам. Також, не вагаючись, кілька днів тому ми підписали угоду між Україною та Нідерландами, якою підтверджено обрання механізму притягнення до кримінальної відповідальності винних у цьому злочині. Це наша загальна відповідь на геополітичні амбіції тих, хто намагається зірвати встановлення істини на найвищому міжнародному рівні", - написав Порошенко.

"Переконаний, що об'єктивність і неупередженість нідерландського правосуддя завершить цей шлях. Це наш спільний обов'язок перед пам'яттю тих, чиє биття сердець рівно три роки тому обірвала російська ракета", - додав президент.

Нагадаємо, в неділю родичі загиблих у катастрофі провели "тихий протест" перед посольством Росії в Гаазі. Члени сімей загиблих встановили в парку навпроти посольства символічну "лаву пам'яті", на якій прикріпили табличку з написом: "Чекаємо відповідальності і повної ясності", а нижче - напис російською мовою: "Гуманність вище за політику".

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам-Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі поблизу Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram