ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна передала Італії творця масштабної схеми з відмивання грошей, - Луценко

Генпрокурор розраховує "на конструктивну позицію" Італії у справі українця Марківа.

Україна передала Італії творця масштабної схеми з відмивання грошей, - Луценко
Фото: Макс Требухов

Українська сторона передала Італії творця однієї з наймасштабніших в італійській історії схем з відмивання коштів Джузеппе Дональдо Нікосію.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в Фейсбуці.

"Сьогодні італійська Феміда отримала від України сигнал партнерства - відбулася фактична передача творця однієї з наймасштабніших в історії Італії схем із відмивання грошей - Джузеппе Дональдо Нікосії. Він вкрав у італійців сотні мільйонів євро і багато років переховувався в різних країнах світу. Навесні цього року внаслідок добре спланованої операції був затриманий СБУ", - написав він.

За словами генпрокурора, процедуру екстрадиції Нікосії було завершено за три місяці і зараз у супроводі італійської поліції він відправився на батьківщину, де незабаром постане перед судом.

"Після передачі Італії викрадених творів мистецтва ця подія стала черговим кроком до зміцнення українсько-італійської співпраці між правоохоронними органами та дає підстави розраховувати на конструктивну позицію Італії у справі Віталія Марківа", - додав Луценко.

Нагадаємо, італійські карабінери затримали в Болоньї бійця АТО Марківа, якого підозрюють у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі. Він помер від осколкового поранення 24 травня 2014 року поблизу Слов'янська. З Роккеллі загинув також перекладач Андрій Миронов і був поранений французький стрінгер Вільям Рогульон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram