ГоловнаСуспільствоВійна

Вночі бойовики обстріляли Золоте із забороненої зброї, - штаб АТО

Під час обстрілів застосовувалися 82 мм міномети, а також автоматичні і протитанкові гранатомети.

Вночі бойовики обстріляли Золоте із забороненої зброї, - штаб АТО
Фото: www.facebook.com/darka.olifer

У ніч на 16 липня бойовики знову обстріляли населений пункт Золоте поблизу міста Попасна Луганської області, застосовуючи заборонене мінськими домовленостями озброєння.

Про це заявила українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"В ніч з 15-го на 16-те липня бойовики вже вдруге за цей тиждень обстріляли житловий сектор населеного пункту Золоте поблизу міста Попасна Луганської області, застосовуючи заборонені мінськими домовленостями 82-мм міномети, а також автоматичні і протитанкові гранатомети", - йдеться в повідомленні.

В результаті обстрілів осколками були розсічені стіни і вибите скло в житлових будинках на вулицях Нахімова, Партизанській та Пролетарській. У будинку на вулиці Островського пошкоджено дах та вікна, на вулиці Студентській - протитанкова граната пробила дах, а на городі розірвалася міна 82 мм. На щастя, ніхто з мирних жителів не постраждав.

"Вказаний злочин свідчить про цілеспрямовані дії НВФ ОРЛО щодо подальшого загострення конфлікту, відверте нехтування мінськими домовленостям, і небажання дотримуватися перемир'я, оголошеного на період збору врожаю.

Нагадаємо, 21 червня Тристороння контактна група в Мінську домовилася про дотримання режиму тиші на час збирання врожаю, починаючи з 24 червня. Так зване "хлібне перемир'я" має тривати в період збору врожаю з 00.00 24 червня по 31 серпня. Однак, вона зірвалася в перший же день.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram