ГоловнаСуспільствоЖиття

Водій львівської маршрутки відсудив 10 тис. гривень у пасажира, який його побив

Пасажир також оплатить 8,5 тис. штрафу за хуліганство.

Водій львівської маршрутки відсудив 10 тис. гривень у пасажира, який його побив

У Львові водій міської маршрутки відсудив 10 тис. гривень у агресивного пасажира, який його побив. Крім того, пасажир повинен сплатити 8,5 тис. гривень штрафу.

Відповідний вирок Шевченківського райсуду Львова оприлюднений в реєстрі судових рішень, пише Zaxid.net.

Інцидент стався 7 серпня 2014 року. Нетверезий чоловік зайшов у маршрутку, яка стояла на зупинці і не їхала за маршрутом через поломку. Він почав ображати водія, нецензурно висловлювався і вдарив його кулаком в обличчя. Щоб уникнути подальшого конфлікту, водій вийшов з автобуса і намагався закрити нападника в салоні, але той наздогнав його і побив, в результаті чого той втратив свідомість. Судово-медична експертиза підтвердила у водія струс мозку.

Хуліган на суді свою провину визнав. Свої дії він пояснив тим, що поспішав на прийом до лікаря, а водій маршрутки №34 не зупинився на його вимогу. Повертаючись з лікарні, він побачив на зупинці іншу маршрутку №34, в якій і сталася бійка з водієм.

Суд визнав пасажира винним за ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство) і призначив йому штраф у сумі 8,5 тис. гривень. Також суд зобов'язав пасажира виплатити водієві 10 тис. гривень морального відшкодування і стягнув з нього 393 грн витрат на проведення експертизи.

Нагадаємо, у Києві водій маршрутки вибив око водієві автобуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram