ГоловнаСуспільствоЖиття

"Кримський диверсант" Захтей погодився на угоду зі слідством

Однією з умов підписання угоди була відмова від адвокатів.

"Кримський диверсант" Захтей погодився на угоду зі слідством
Фото: ФСБ РФ

В анексованому Криму завершується слідство у справі "диверсантів" Євгенія Панова та Андрія Захтея, затриманих ФСБ Росії в серпні минулого року.

Про це повідомляє "КримSOS".

Як розповіло джерело, знайоме з ситуацією, фігурант цієї справи Захтей уклав досудову угоду зі слідством. За його словами, однією з умов підписання угоди з боку слідства була відмова від адвокатів за угодою.

Захтей відмовився давати свідчення проти іншого фігуранта цієї справи Панова, оскільки не був з ним знайомий до затримання. За попередньою інформацією, після того, як справу Захтея виведуть в окреме провадження, йому пред'являть звинувачення в зберіганні зброї і підробці документів (російського паспорта, - ред.). Зараз у його справі призначено три додаткові експертизи.

Інформацію про угоду зі слідством підтвердив адвокат Олексій Ладін. Йому надійшло письмове повідомлення від слідчого про те, що Захтей відмовився від його послуг.

"Ми обговорювали питання укладення досудової угоди. Захтей мені сказав, що однією з умов його підписання є відмова від адвокатів за угодою. Ми порадилися й ухвалили рішення", - розповів адвокат.

На його думку, така угода вигідна як слідству, так і самому Захтею, щоб отримати менший термін ув'язнення.

"Через рік у слідства, очевидно, так і не з'явилося доказів його вини, і вони запропонували дати свідчення. Його позиція теж зрозуміла - отримати менший термін за те, чого він і так не робив", - пояснив Ладін.

Суд у справі Захтея заплановано на вересень.

Нагадаємо, українців Захтея і Панова затримали на початку серпня 2016 року за звинуваченням у підготовці диверсій у Криму. Спочатку вони дали свідчення, але потім відмовилися від них, заявивши про тортури в ФСБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram