ГоловнаСуспільствоЖиття

Толерантність до ЛГБТ в Україні нижча, ніж до кримінальних злочинців

Більшість не хоче бачити публічних проявів гомосексуальної орієнтації.

Толерантність до ЛГБТ в Україні нижча, ніж до кримінальних злочинців
Фото: Макс Требухов

Толерантність до представників сексуальних меншин в Україні нижча, ніж до осіб, які відбули кримінальне покарання.

Про це свідчить соціологічне опитування, проведене Інститутом Горшеніна спільно з представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі. Його результати були представлені в Інституті Горшеніна у вівторок, 11 липня.

Як виявилося, кожен третій українець (39,3%) не згоден прийняти представників ЛГБТ-спільноти в жодній якості - ні як члена сім'ї, ні як друга, ні як сусіда, ні як колегу, ні навіть як громадянина України.

Для порівняння, таке саме ставлення до колишніх в'язнів продемонстрували 30,8% респондентів.

Фото: Інститут Горшеніна

Дослідження проводили Інститут Горшеніна і представництво Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі методом особистого інтерв'ю. Усього було опитано 2000 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України (крім окупованих територій Криму, Севастополя, Донецької та Луганської областей). Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

Соціологічному опитуванню передувало фокус-групове дослідження. Відбулися шість фокус-груп у Києві, Львові та Дніпрі. Більшість учасників дискусій у цих групах розповіли, що виступають категорично проти гей-парадів і публічного прояву гомосексуальної орієнтації. При цьому всі вони визнали, що в Україні панує нетолерантне ставлення до гомосексуалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram