ГоловнаСуспільствоПодії

Чоловік загинув, жінку поранено в результаті підриву біля КПВВ "Майорськ"

Під час бойових дій поранення отримали четверо військових.

Чоловік загинув, жінку поранено в результаті підриву біля КПВВ "Майорськ"
Архив
Фото: gorlovka.ua

Увечері в п'ятницю поблизу контрольного пункту в'їзду-виїзду "Майорськ" в Донецькій області двоє цивільних вийшли на узбіччя дороги в районі села Жованка і підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Чоловік 1979 року народження загинув на місці. Жінка 1981 р.н. з важкими мінно-вибуховими травмами доставлена в лікарню, повідомляє штаб АТО.

Поліція Донецької області уточнює, що підірвалися жителі села Жованка.

В результаті бойових дій вчора двоє українських військових отримали поранення. Ще двоє військовослужбовців Збройних сил України отримали бойові травми.

За минулу добу бойовики 22 рази обстріляли позиції ЗСУ, зокрема сім разів з мінометів і один - з танкових гармат.

На Приморському напрямку вчора було зафіксовано найбільшу кількість ворожих збройних провокацій - 14. Зокрема, з мінометів незаконні збройні формування обстрілювали оборонні укріплення військових в районі Широкиного, Водяного та Новотроїцького. Застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети, іноді озброєння БМП і зенітні установки, противник порушував режим припинення вогню поблизу Лебединського, Гнутового, Павлополя і Красногорівки.

На Донецькому напрямку майже весь день було тихо, проте близько 20:00 бойовики обстріляли позиції ЗСУ в південному передмісті Авдіївки з 82-мм мінометів, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Дещо пізніше окупанти з танків, мінометів калібру 120 мм та легкого піхотного озброєння протягом години вели вогонь по захисниках селища Піски. Ближче до півночі противник здійснив ще один обстріл опорного пункту сил АТО в районі Авдіївки з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї. Всього на цьому напрямку зафіксовано три обстріли.

На Луганському напрямку противник вчора п'ять разів відкривав вогонь по оборонних укріпленнях ЗСУ. Тричі під вогонь противника з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї потрапляли військові, які тримають оборону в районі н.п. Донець. Також зі стрілецької зброї бойовики обстрілювали позиції поблизу Станиці Луганської та Кримського.

Нагадаємо, в четвер на Донеччині загинув один військовий,ще один був поранений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram