ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві створили Поліцейську академію

Глава Нацполіціі підписав наказ про створення відомчого вишу.

У Києві створили Поліцейську академію
Сергей Князев
Фото: npu.gov.ua

Глава Національної поліції Сергій Князєв підписав наказ про створення відомчого поліцейського вишу - Поліцейської академії.

Про це повідомляється на

сайті Нацполіції.

Академія буде розташовуватися в Києві на вул. Народного ополчення, 9. Перший набір складе 500 поліцейських, а надалі планується прийняти ще 1000-1200 курсантів.

За словами Князєва, метою створення академії є зменшення кількості "браку" під час процедури кадрового відбору до поліції.

"Основна мета: хочеш стати офіцером поліції - послужи патрульним, прояви себе, зрозумій, що це - твоя професія. Поліцейський за покликом серця, а не за умовлянням батьків і друзів... Що дешевше: розчаруватися в поліції під час першого року служби патрульним або через 5 років вже підготовленим фахівцем (лейтенантом або старшим лейтенантом)?! Де менший відсоток браку?", - зазначив він.

За бажанням і за наявності професійних якостей у патрульного з 1-3-річним досвідом його можуть рекомендувати для навчання у вищих навчальних закладах системи МВС.

Князєв також висловив надію, що з часом громадяни "перестануть бачити під час спілкування з поліцією бездушних, малоосвічених, не зацікавлених у кінцевому результаті і невмотивованих чиновників у поліцейській формі".

Нагадаємо, в 2015 році тодішня глава Нацполіціі Хатія Деканоідзе анонсувала створення Поліцейської академії протягом п'яти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram