ГоловнаСуспільствоВійна

Тука: Про порятунок Донбасу не йдеться. Треба переселяти людей

Про екологічну катастрофу на Донбасі "треба "волати" на всю Європу".

Тука: Про порятунок Донбасу не йдеться. Треба переселяти людей
Фото: tut.by

Через затоплення шахт і підвищення рівня води на Донбасі підвищиться рівень радіації. Необхідно поступово переселяти людей з регіону.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука в ефірі 5 каналу.

"Мова взагалі не про порятунок Донбасу. На цьому хрест. Ідеться про поступове звільнення цього регіону від людей, тому що люди там існувати не зможуть упродовж 10 років", - сказав він, посилаючись на доповідь НАН України з приводу гуманітарної катастрофи на Донбасі.

Тука додав, що забруднення і радіація торкнуться і території Росії.

"Так само, як страждатимемо ми, буде страждати і Московія. Це наша спільна біда. Не вдасться стінкою відгородитися", - сказав він.

За словами заступника міністра, 88% резервних джерел питної води підконтрольної Україні частини Луганської області вже визнано непридатними для використання.

Тука додав, що з приводу екологічної катастрофи на Донбасі необхідно починати міжнародні дискусії.

"Я тільки зрозумів, що проблему треба порушувати на високому рівні і створювати міжнародні дискусії з пошуком вирішення цієї проблеми ... це просто треба "волати" на всю Європу про можливі наслідки", - зазначив він.

Нагадаємо, за даними ЮНІСЕФ, 750 тисяч дітей на Донбасі можуть залишитися без питної води.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram