ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала угруповання, яке незаконно перепродало 31 квартиру киян

До складу угруповання входили 12 осіб.

Поліція затримала угруповання, яке незаконно перепродало 31 квартиру киян
Архивное фото

У Києві затримали організовану злочинну групу, члени якої переоформили і перепродали 31 квартиру.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

До складу угруповання входили 12 осіб, більшість з яких раніше мали проблеми з законом за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків, шахрайством, підробкою документів і навіть навмисним убивством.

Відзначають, що розслідування було розпочато в січні 2015 року в рамках кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (підроблення). Правоохоронці провели 18 обшуків.

"Шахраї підробляли документи... З ними були в змові деякі нотаріуси, і шляхом ланцюжка перепродажів квартир вони отримували кошти. Таким чином вони фактично викрали 31 квартиру. При цьому господарі часто не знали про це, поки не виявляли, що в їхніх квартирах уже проживають інші люди. Всіх зловмисників встановлено, вісьмом уже повідомлено про підозру, чотирьох затримали за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу", - розповів начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

Під час обшуків у фігурантів вилучили гроші, підроблені посвідчення працівника правоохоронного органу, ключі від 14 квартир, документи на квартири, мобільні телефони, радіостанції та автомобіль.

"Ця група має чіткі ознаки організованості: сюди входили нотаріуси і люди, які чітко розподіляли між собою ролі. Тому під час слідства будуть встановлюватися інші епізоди їхньої злочинної діяльності. За вчинення цих злочинів передбачено до 12 років позбавлення волі", - зазначив Крищенко.

Нагадаємо, 4 квітня Генпрокуратура передала в суд справу київських "чорних рієлторів", які відшукували місцевих жителів, що зловживають алкоголем або наркотиками і не мають близьких родичів, і шляхом шантажу, погроз, побоїв примушували їх до передачі їм документів на квартири.

Пізніше в Харківській області викрили "чорних рієлторів", які привласнювали квартири померлих людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram