ГоловнаСуспільствоПодії

Убивць мера Старобільська засудили до 15 років в'язниці

Володимира Живагу було вбито пострілом у голову в лютому 2016 року.

Убивць мера Старобільська засудили до 15 років в'язниці
Владимир Живага
Фото: Facebook/Eugeny Spirin

Суд засудив двох жителів Луганської області до 15 років позбавлення волі за вбивство мера Старобільська Луганської області Володимира Живаги.

Про це повідомляють на сайті місцевої прокуратури.

Зазначають, що прокуратура підтримала державне (публічне) обвинувачення в кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства.

Як повідомляли, тіло Живаги знайшли в лютому 2016 року із вогнепальними пораненнями голови на території Старобільської міської ради.

"Встановлено, що двоє жителів Луганської області, як члени організованої злочинної групи, перебуваючи на території подвір'я Старобільської міської ради і виконуючи замовлення на вбивство, застрелили вказану посадову особу", - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження щодо організатора злочину виділено в окреме провадження і його оголошено в розшук.

Нагадаємо, 22 лютого 2016 року Живагу знайшов сторож біля мерії. Міському голові вистрілили в голову, він помер дорогою в лікарню. Через кілька днів поліція затримала підозрюваного в убивстві - 22-річного раніше судимого жителя Марківського району. У поліції повідомили, що він пішов на злочин з корисливих мотивів. У квітні затримали другого підозрюваного.

Живазі було 45 років. Його обрали мером 25 жовтня 2015 року від партії "Наш Край".

До обрання він обіймав посаду гендиректора сільгосппідприємства "Сільгоспхімія", раніше також був депутатом Луганської облради від Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram