ГоловнаСуспільствоВійна

У прифронтовому Торецьку погіршилася ситуація з водопостачанням

Водогін півроку тому отримав пошкодження, і полагодити його не вдалося.

У прифронтовому Торецьку погіршилася ситуація з водопостачанням

У місті Торецьк (колишній Дзержинськ) Донецької області склалася надзвичайно важка ситуація з водопостачанням, повідомляється на сторінці української сторони СЦКК у фейсбуці.

Вода надходить у місто з водогону "Горлівка - Торецьк". Ще на початку 2017 року в результаті обстрілів з боку бойовиків ділянка водогону, що проходить через лінію зіткнення в районі шахти ім. Гагаріна, отримала пошкодження. За підрахунками комунальних служб Торецька, на землю щодня витікає близько 15 тис. кубометрів води. Через це у місті введено жорсткий графік водопостачання: майже 35 тис. жителів отримують воду тільки дві години на добу, у селища Північне і Залізне вода подається на дві години раз на дві доби.

З підвищенням температури повітря витрата води істотно збільшилася і ситуація значно ускладнилася. У багатоповерхівках у центральній частині міста вода доходить лише до другого поверху. За словами в.о. мера Торецька Юрія Євсікова, в місті може спалахнути епідемія інфекційних захворювань. Міська санепідемстанція готується днями закрити всі дитячі садки. Співробітники ДержНС підвозять воду в цистернах, але її вистачає тільки для нагальних потреб.

Відремонтувати водогін не вдається з міркувань безпеки. Шість спроб полагодити трубу провалилися - бойовики відмовилися гарантувати режим тиші.

Євсіков запевняє, що для обстеження та ремонту водогону достатньо одного дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram