ГоловнаСуспільствоВійна

Нова спроба перемир'я на Донбасі зірвалася в перший же день

"Не більш ніж добу тримаються ці домовленості, і вони починають їх порушувати".

Нова спроба перемир'я на Донбасі зірвалася в перший же день
Фото: EPA/UPG

"Хлібне перемир'я" на Донбасі зірвалося у перший же день, заявив у суботу в Харківській області секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

"Протягом цієї доби вогонь знову не припинявся, знову були проведені обстріли. На жаль, за останні два місяці - це третя або четверта домовленість про припинення вогню. Вони постійно порушуються з боку російських гібридних військ. Я не пам'ятаю жодної домовленості, якої вони б дотримувалися. Не більш ніж добу тримаються ці домовленості, і вони починають їх порушувати", - цитує Турчинова агентство УНІАН.

Водночас секретар РНБО відзначив деяку кількість обстрілів на цьому тижні. За його словами, це стало наслідком інтенсивної роботи спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Нагадаємо, 21 червня Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі підтримала дотримання режиму тиші на час збирання врожаю, починаючи з 24 червня. Так зване "хлібне перемир'я" має тривати в період збору врожаю з 00:00 24 червня по 31 серпня.

23 червня на Донбасі було 48 обстрілів з боку бойовиків "ДНР" і "ЛНР". Поранені двоє військових української армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram