ГоловнаСуспільствоПодії

Поліцейські напали на фотокора LB.ua після Маршу рівності

Журналіст написав заяву.

Співробітники поліції напали на фотокореспондента LB.ua Максима Требухова після Маршу рівності.

Повертаючись з площі Льва Толстого, де закінчилася хода за права ЛГБТ, він вирішив подивитися на ситуацію біля червоного корпусу інституту імені Шевченка, де поліція заблокувала представників правих сил.

"Там на цю мить уже все закінчилося і люди розходилися. Я рухався з парамедиком Червоного Хреста тротуаром у бік бульвару Шевченка. Навпроти жовтого корпусу ми помітили, як копи намагаються когось затримати. Підняв камеру, щоб зняти це. В цей момент до мене підбіг представник поліції без розпізнавальних знаків, без жетона, без маркерів, у захисному спорядженні і шоломі і почав заважати мені знімати", - розповів фотокор.

Фото: Макс Требухов

"На моє зауваження, що я журналіст - а моє посвідчення висіло на шиї - і нагадування, що його дії є порушенням ст. 171 КК, він почав бити по камері і намагався її відібрати. Я взяв у руки посвідчення, показував їм, що я журналіст, і тримав камеру, щоб її не вирвали. Інший представник поліції [в цей час] завдав кількох ударів по корпусу", - розповів він.

Поліцейський, який заважав зйомці
Фото: Макс Требухов
Поліцейський, який заважав зйомці

Зрештою, Требухову вдалося вирватися з натовпу поліцейських (водночас він отримав від них кілька ударів ногами), після чого він написав заяву в автомобілі викликаного на місце патруля.

Безпосередньо в нападі на журналіста брали участь двоє поліцейських, інші заблокували підходи до нього і не намагалися зупинити дії своїх колег.

Автобус, у який сіли після інциденту спецпризначенці
Фото: Макс Требухов
Автобус, у який сіли після інциденту спецпризначенці

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram