ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві пройшов Марш рівності-2017 (оновлено)

Маршрут змінили через націоналістів, які перекрили Володимирську.

У неділю, 18 червня, близько 10:10 години ранку у центрі Києва розпочався "Марш рівності КиївПрайд-2017". Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

За першими оцінками, на захід зібралося близько 2,5 тисяч осіб. Серед них помічені посол Канади Роман Ващук, посол Великобританії Джудіт Гоф, перший заступник міністра економіки Максим Нефьодов.

Учасники маршу зібралися на вулиці Володимирській перед Будинком вчителя. Хода рухається в бік станції метро "Льва Толстого", де розташована її кінцева точка. Оскільки Володимирську біля університету Шевченка перекрили націоналісти, хода пішла в обхід - по бульвару Шевченка і Терещенківської.

Противники "Київпрайду" оточені поліцією. Колона учасників маршу теж зі всіх сторін оточена представниками поліції та Національної гвардії.

Щоб потрапити на акцію, її учасникам потрібно було пройти через рамки металошукачів, правоохоронці перевіряли сумки і кишені на наявність небезпечних предметів.

Оновлення. Близько 10:40 колона дійшла до кінцевої точки на площі Льва Толстого. Хода пройшла без пригод.

У 2016 році "КиївПрайд" відбувся 12 червня. У ньому, за даними поліції, взяли участь близько 1,5 тис. осіб. Учасники акції за 20 хвилин пройшли від центрального корпусу Національного університету ім. Т. Шевченка до площі Льва Толстого. Правопорядок охороняли 5,5 тис. поліцейських і 1,2 тис. бійців Національної гвардії. За хуліганство і порушення громадського порядку було затримано 57 супротивників маршу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram