ГоловнаСуспільствоВійна

У Волновасі затримали пенсіонера-радіоаматора, який зливав дані про ЗСУ бойовикам

65-річний чоловік зізнався у скоєному.

У Волновасі Донецької області поліція затримала радіоаматора, який повідомляв дані про Збройні сили України бойовикам.

Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

"Житель Володимирівки, сидячи вдома, використовував радіоапаратуру, з допомогою якої передавав інформацію про розташування і пересування українських військових", - йдеться в повідомленні.

Працівники Волноваського відділу поліції отримали оперативну інформацію, що один з жителів Володимирівки придумав досить неординарний спосіб передавати інформацію в окупований Донецьк. Працівники кримінального блоку встановили особу зрадника. Ним виявився 65-річний чоловік, який багато років захоплювався радіоапаратурою. Пенсіонер збирав дані про місця дислокації техніки українських військових та напрямки їхнього пересування і, використовуючи однакову частоту радіоефіру з бойовиками, передавав їм всю інформацію.

Фото: police.dn.ua

Поліцейські з допомогою спеціальної апаратури отримали підтвердження незаконної діяльності чоловіка.

В квартирі правопорушника проведено обшук і вилучено речові докази. Він зізнався поліцейським у скоєному.

Фото: police.dn.ua

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності) Кримінального кодексу України, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років.

Раніше повідомлялося, що в Дніпропетровській області СБУ затримала адміністратора групи "ВКонтакте", який навчав, як обійти блокування соцмережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram