ГоловнаСуспільствоВійна

Росія відправила на Донбас 66-й "гумконвой"

Автомобілі везуть понад 500 тонн вантажу.

Росія відправила на Донбас 66-й "гумконвой"
Фото: mchs.gov.ru

Росія відправила на Донбас 66-й так званий "гуманітарний конвой".

Про це повідомляють на сайті міністерства надзвичайних ситуацій РФ.

"Автомобілі везуть понад 500 тонн гуманітарних вантажів. У складі вантажу дитячі продуктові набори та медикаменти", - стверджують у російському відомстві.

Перед прибуттям на кордон колона розділиться на дві частини - одна пройде на пункт пропуску "Донецьк", друга - "Матвєєв Курган".

Нагадаємо, Росія відправляє на Донбас колони з гуманітарною допомогою з серпня 2014 року. За цей час в Україну заїхали близько 5 тис. вантажівок. Періодичність спочатку становила два-три рази на місяць, але в 2016 році знизилася в середньому до одного разу на місяць. При цьому спочатку в колонах було в середньому 100 вантажівок.

З початку 2017 року РФ відправила шість "гумконвоїв" - два в лютому (26 і 25 вантажівок), два в березні (по 40 автомобілів), один у квітні (кількість вантажівок не вказувалася, вони везли 400 тонн вантажу) і один у травні (кількість вантажівок не вказано).

Усе "гумконвої" перетнули кордон України незаконно - за весь час російська сторона жодного разу не допустила до їх оформлення і перевірки українських прикордонників і митників і, що найбільш важливо, представників Міжнародного комітету Червоного Хреста. Крім того, за даними української влади, під виглядом "гумконвою" в Україну ввозять зброю і техніку для бойовиків. Після їх відправлення на Донбасі різко зростає кількість обстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram