ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про стабілізацію ситуації в районі Бахмутської траси

Двоє військових загинули, 11 поранені.

Штаб АТО повідомив про стабілізацію ситуації в районі Бахмутської траси
Фото: facebook.com/ato.news

На Луганському напрямку в зоні бойових дій на Донбасі до вечора середи ситуація стабілізувалася, повідомляє штаб АТО.

Відзначають, що загалом тут учора було зафіксовано 22 факти застосування противником зброї. З важкого артилерійського озброєння стріляли в районі Кримського та Новтошківського, з мінометів біля Новоолександрівки, Трьохізбенки, Попасної, Троїцького, Катеринівки, Новозванівки і Горіхового. Також провокації з використанням озброєння меншої потужності зафіксовано в районі станції Донець, Станиці Луганської і Новозванівки.

Варто відзначити, що вчора штаб АТО повідомляв про спроби прориву бойовиків у районі села Жолобок поблизу Бахмутської траси на Луганському напрямку. В "ЛНР", своєю чергою, заявляли, що на прорив пішли ЗСУ. 2 червня 93-тя бригада ЗСУ повідомила, що просунулася вперед на відстань приблизно 1,5 ближче до Бахмутської траси, де обладнала нові позиції. При цьому зазначалося, що ця територія повинна була відійти під контроль України за Мінськими угодами. У вечірньому зведенні штабу АТО повідомляли, що в середу в районі Бахмутської траси загинув один військовий, 10 отримали поранення, а загалом на Донбасі за день загинули двоє військових, 11 були поранені.

У зведенні, оприлюдненому вранці в четвер, число загиблих і поранених таке саме. Відзначають, що за минулу добу бойовики 71 раз відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Майже 30 разів вони використовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

На Приморському напрямку було зафіксовано найбільше обстрілів - 28. До вечора бойовики обстріляли позиції сили АТО в районі Чермалик із реактивних систем залпового вогню. Там само, а також поблизу Широкиного, противник вів вогонь із 120-мм мінометів. Із гранатометів і стрілецької зброї найманці відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО неподалік Павлополя, Водяного і Мар'їнки. Надвечір противник тричі вів вогонь по укріпленнях у районі Красногорівки з мінометів калібру 82 мм. З таких самих мінометів, а також БМП обстріляли укріплення ЗСУ у Старогнатівці. З настанням темряви бойовики застосовували гранатомети і стрілецьку зброю різних калібрів у районі Широкиного, Водяного, Гнутового, Талаківки, Березового, Павлополя і Мар'їнки.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування 21 раз відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ. У південному і східному передмісті Авдіївки бойовики здійснювали щільні обстріли позицій сил АТО з мінометів калібру 120 і 82 мм, зенітних установок і піхотного озброєння. Також із мінометів різних калібрів окупанти били в районі Троїцького. Крім того, противник застосовував 82-мм міномети поблизу Зайцевого, Луганського та Невельського. Там само ворог вів вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів, час від часу - з озброєння БМП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram