ГоловнаСуспільствоЖиття

У київському парку Кіото відкрили японський сад каменів

На відкритті побували мер Києва і мер Кіото.

Фото: facebook.com/merkieva

У неділю, 4 червня, в київському парку Кіото відкрили японський сад каменів. Церемонія пройшла за участю мера Києва Віталія Кличка і мера Кіото Дайсаку Кадокава.

Як повідомляє прес-служба Київської міськадміністрації, сад каменів з'явився в рамках реконструкції парку Кіото, проект якої розробив японський дизайнер Широ Накане. Він включає в себе сухе озеро, кам'яні містки, декоративне підсвічування, рідкісні декоративні рослини, адаптовані до клімату Києва.

Фото: facebook.com/merkieva

Протягом реконструкції парку прибрали МАФи, демонтували незаконні фундаменти, облаштували нові доріжки. Також улаштували систему поливу на території японського саду та саду каменів, заклали комунікації під полив алеї сакур, установили нові лавки та сміттєві урни. У парку засіяли нову траву і поклали рулонний газон у зоні японського саду.

Кличко зазначив, що ще недавно існувала загроза забудови парку, оскільки 2005 року тодішня влада Києва віддала 4 гектари території біля станції метро "Лісова" в оренду приватній компанії на 25 років.

"Частина цієї території - це безпосередньо територія парку Кіото. Забудовник хотів звести тут розважальний комплекс. Було навіть знищено частину дерев. Однак завдяки спільним зусиллям ми разом з громадою змогли відстояти парк. І жодних забудов тут не буде! Київ - це місто парків і скверів, а парк Кіото - тепер японський оазис у європейській столиці", - заявив він.

Фото: facebook.com/merkieva

Парк Кіото було відкрито в Києві 1972 року. Він розташований між станціями метро "Чернігівська" і "Лісова".

Японське Кіото - місто-побратим Києва.

2017 рік в Україні оголошено Роком Японії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram