ГоловнаСуспільствоЖиття

Музей Революції Гідності розмістять в Будинку профспілок

За літо ми повинні визначитися з головною концепцією музею.

Музей Революції Гідності розмістять в Будинку профспілок
Фото: mincult.kmu.gov.ua

Міністр культури Євген Нищук ознайомився з перебіг реставраційних робіт Будинку профспілок у Києві на Майдані Незалежності, зазначивши, що створення музею, присвяченого подіям Революції Гідності, вимагає особливої уваги.

Про це повідомляє прес-служба Мінкультури.

"Будинок профспілок перебував у центрі історичного зламу, який ми пережили під час доленосних подій 2013-2014 років. І цей музей, який має народитися у стінах будівлі, повинен давати можливість кожному повернутися в той час, через мультимедійні засоби знову побачити навколо себе вируючий, бурхливий Майдан, побачити мільйони людей, які змінили хід історії, знову відчути ці незабутні емоції", - сказав міністр культури України Євген Нищук.

Головний архітектор проекту Артем Білик наголосив, що їхня команда усвідомлює роль Будинку профспілок у подіях Революції Гідності і необхідність його збереження як одного із символів боротьби за сучасну Україну. Відзначається, що архітектори і будівельники прагнуть зробити проект таким, щоб відновлена будівля не порушувала архітектурний ансамбль центральної частини міста і, зокрема, Майдану Незалежності, зате Будинок зазнає істотних змін всередині.

"За літо ми повинні визначитися з головною концепцією музею, адже вже запущені всі робочі процеси, зокрема складений і календарний графік. На громадських слуханнях було вирішено не зносити, а відновити Будинок Профспілок. Зараз будівля перебуває в задовільному стані", - підкреслив Артем Білик.

У квітні повідомлялося, що проект Меморіалу Героїв Небесної сотні і Музею Революції Гідності повинен бути визначений до Дня Гідності і Свободи - 21 листопада 2017 року. Про Будинок профспілок мова не йшла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram