ГоловнаСуспільствоЖиття

Український суд виправдав колишнього "міністра ЛНР" Баранова (оновлено)

Він керував шахтами на захопленій бойовиками території.

Український суд виправдав колишнього "міністра ЛНР" Баранова (оновлено)
Сергей Баранов
Фото: facebook.com/o.reshetylova

Суд у Луганській області виправдав жителя селища Золоте-3 Сергія Баранова, який 2014 року був "міністром" терористичної організації "ЛНР" і керував шахтами на захопленій бойовиками території.

Про це повідомила журналістка Ольга Решетилова у Фейсбуці.

"Кремінський районний суд виправдав за всіма статтями і випустив із зали суду. Йому інкримінувалися дії, спрямовані на насильницьке повалення влади (ч.1 ст.109), зазіхання на територіальну цілісність (ч.2 ст. 110), створення терористичної групи (ч. 2 ст. 258-3)", - написала вона.

"Не поспішайте закидувати помідорами колегію суддів. Абсолютно безпорадна сторона звинувачення не надала в суді жодних істотних доказів, крім двох роликів з YouTube і посилання на сайт "Миротворець", - додала журналістка.

Оновлення. Прокуратура Луганської області повідомила, що буде оскаржувати виправдувальний вирок Баранову.

"Через невідповідність висновків суду, викладених у рішенні, фактичним обставинам кримінального провадження і невизнання судом доказів сторони обвинувачення, що "ЛНР" є терористичною організацією, процесуальним керівником на вказане рішення готується апеляційна скарга", - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, колегією суддів Кремінського районного суду Луганської області 31 травня 2017 року винесено вирок, яким виправдано громадянина України, так званого "екс-міністра вугільної промисловості на енергетики" ЛНР, в зв'язку з недоведеністю, на думку суду, в діях обвинуваченого складу інкримінованих кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст. 109 (насильницьке захоплення державної влади), ч.1 ст. 110 (незаконна зміна меж території і державного кордону України на порушення порядку встановленого Конституцією України), ч.1 ст. 258-3 (участь в діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Баранова, а також ще одного "міністра ЛНР" затримали у квітні 2015 року. Проти нього було порушено кримінальну справу за ст. 258-3 КК, санкція якої до 15 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram