ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала двох аферистів, які збирали гроші на "допомогу атошникам"

Шахраї привласнили понад 500 тис. гривень.

Поліція затримала двох аферистів, які збирали гроші на "допомогу атошникам"
Архивное фото
Фото: mk.npu.gov.ua

У Дніпропетровській області затримали шахраїв, які пропонували підприємцям переказати гроші на рахунок благодійного фонду нібито на допомогу учасникам антитерористичної операції і так привласнили понад 500 тис. гривень.

Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нам подзвонили підприємці і розповіли, що від імені заступника голови обладміністрації якісь люди збирають гроші нібито на допомогу атошникам. Я відразу набрав телефон "благодійників" і сказав, що мене попросили зробити їм платіж. Отримав реквізити благодійного фонду. Зловмисники гралися з нами, а ми гралися з ними. У результаті за пару годин удалося зібрати першу інформацію, яку ми передали правоохоронцям", - розповів він.

За словами Юрченка, зловмисниками виявилися два безробітних чоловіки 29 і 27 років з Києва. У пошуках легкого заробітку вони створили благодійний фонд "Світ чудес" на ім'я третьої особи. Контакти потенційних жертв шахраї шукали в Інтернеті. За словами одного із затриманих, їм рідко відмовляли в допомозі, тому що гроші збирали нібито на допомогу учасникам АТО.

"Сьогодні йдеться про більш ніж 40 епізодів. Нам достеменно відомо, що поле діяльності шахраїв Дніпропетровщиною не обмежилося. Так само вони діяли у Вінниці, Львові, в Одесі та Харкові", - зазначив заступник начальника Головного управління Національної поліції області Олег Грозь.

Досудове розслідування триває, зловмисників заарештовано, вони перебувають під вартою. Їм інкримінують правопорушення за ч.3 ст.190 Кримінального кодексу (шахрайство), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на 3-8 років.

Нагадаємо, в Харківській області викрили "чорних рієлтерів", які привласнювали квартири померлих людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram