ГоловнаСуспільствоВійна

Красногорівка потрапила під обстріл, є поранені серед мирних жителів (оновлено)

Пошкоджені житлові будинки, школа і лікарня.

Вранці в неділю бойовики "ДНР" здійснили обстріл Красногорівки (місто, розташоване за декілька кілометрів на захід від Донецька) з артилерії калібру 122 мм.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції України - начальник ГУ Нацполіції України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

У результаті пошкодження отримали сім будинків на вулицях Нахімова, Толстого, Маяковського. Горіла школа №2 і лікарня.

Постраждали 2 жінки, які лежали в неврологічному відділенні міської лікарні. В результаті попадання снаряда в житловий будинок на вул.Сковороди (колишня Ворошилова) поранення отримала жінка, повідомив Аброськін.

Оновлення. За даними штабу АТО, через обстріл Красногорівки отримали поранення або травми вісім місцевих жителів.

Крім того, з'ясувалося, що бойовики застосували по місту реактивну систему залпового вогню, а не тільки 122-й калібр. На місці події фахівці знайшли понад 10 реактивних снарядів.

Голова Донецької ОВГА Павло Жебрівський повідомив, що місцева лікарня зруйнована на 50%, розбиті дві карети швидкої допомоги і лікарняний автомобіль "Нива". Через пошкодження водоводу, велика частина міста залишилися без води. Пошкоджена каналізація.

Різних ступенів ушкодження, від прямих влучень снарядів, зазнали будинки на 10 вулицях. У приватному секторі близько тридцяти пошкоджень

Загалом у суботу, 27 травня, бойовики 49 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі. В результаті бойових дій за минулу добу 8 військових отримали поранення.

На приморському напрямку незаконні збройні формування 24 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Зокрема, увечері бойовики двічі з 122-мм артилерійських систем, а також мінометів калібру 82 мм обстрілювали опорні пункти поблизу Павлополя. У районі Широкиного, Водяного, Лебединського, Чермалика та Гнутового противник у темний час доби продовжував вести вогонь по українських воїнах зі стрілецької зброї і гранатометів. На північ, у напрямку тимчасово окупованого Докучаєвська, бойовики обстрілювали опорні пункти під Новотроїцьким з озброєння БМП і великокаліберних кулеметів. Також били з околиць Донецька по укріпленнях сил АТО на підступах до Мар'їнки з гранатометів різних модифікацій.

На донецькому напрямку бойовики двічі обстрілювали позиції сил АТО біля Троїцького з артилерії калібру 122 мм. Близько півсотні снарядів випустив ворог по позиціях на тій ділянці. Застосування бойовиками заборонених артилерійських систем, а саме 120-мм мінометів, було зафіксовано в передмісті Авдіївки. Там же противник бив по українських воїнах з мінометів калібру 82 мм і піхотного озброєння. Поблизу Зайцевого бандити здійснювали обстріли укріплень з озброєння бойових машин піхоти.

На луганському напрямку зафіксовано 9 випадків застосування зброї. Близько 22.00 години бойовики з мінометів калібру 120 мм обстріляли позиції поблизу Новозванівки і Новоолександрівки. Біля Кримського противник бив з 82-мм мінометів. Там же, а також по оборонних укріпленнях ЗСУ в районі Станиці Луганської, селищ Донець і Лобачеве незаконні збройні формування відкривали вогонь зі стрілецької зброї різних калібрів і гранатометів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram