ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових загинули, шістьох поранено за добу на Донбасі

Зафіксовано 53 обстріли.

Двоє військових загинули, шістьох поранено за добу на Донбасі
Фото: EPA/UPG

За минулу добу двоє військовослужбовців Збройних Сил України загинули, ще шестеро отримали поранення під час бойових дій на Донбасі.

Російсько-окупаційні війська 53 рази обстріляли позиції сил АТО. Понад половина обстрілів відбулася з 18.00 до півночі.

На Донецькому напрямку зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібрів 120 і 82 мм противник обстрілював опорні пункти ЗСУ поблизу Авдіївки і Луганського. З гранатометів різних систем і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по опорних пунктах в районі Пісків, Новолуганського і Новгородського. Біля Майорська і Верхньоторецького ворог застосував озброєння БМП, повідомляє штаб АТО.

На Луганському напрямку бойовики пізно ввечері з автоматичних станкових гранатометів стріляли по військових біля Новозванівки, а біля Валуйського - зі стрілецької зброї.

На Приморському напрямку противник застосовував зброю найбільшу кількість разів. Зокрема, на підступах до Маріуполя під вогонь підрозділів російсько-терористичних військ неодноразово потрапляли позиції сил АТО поблизу Широкиного, Водяного, Гнутового, Чермалика, Павлополя. Там бойовики в основному використовували стрілецьку зброю, гранатомети різних систем, подекуди озброєння БМП. З такого самого озброєння і 82-міліметрових мінометів противник вів вогонь по підрозділах ЗСУ в районі Мар'їнки. Крім того, біля Мар'їнки і Лебединського по українських військових стріляв ворожий снайпер.

Нагадаємо, вчора під час розмінування території на Донбасі стався вибух, у результаті якого загинув сапер, ще один боєць отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram