ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики здійснили 50 обстрілів у понеділок. Один військовий загинув, дев'ять поранено (оновлено)

На фронті стріляють з важкого озброєння.

У понеділок, 8 травня, бойовики "ДНР" і "ЛНР" 50 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. За добу один український військовослужбовець загинув, а 9 - отримали поранення.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

Оновлення. Речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник підтвердив дані про втрати.

"У результаті бойових дій загинув один український військовослужбовець. Це сталося біля населеного пункту Славне в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої. Крім того, 9 військовослужбовців за добу отримали поранення і травми. П'ять військових поранено в районі Павлополя, двоє - в Авдіївці, по одному випадку - в Кам'янці і Троїцькому", - розповів він на щоденному брифінгу.

На Донецькому напрямку бойовики обстрілювали Кам'янку з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, Невельське і Троїцьке - з мінометів калібру 120 мм, Луганське - з гранатометів, Верхньоторецьке - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм і гранатометів, Авдіївку - з мінометів калібру 120 мм , 82 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів, Зайцеве і Піски - з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї, Новгородське - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"На Приморському напрямку, вогнем мінометів калібру 120-мм і 82-мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї ворог накривав позиції поряд з Павлополем. Артилерійські системи калібру 122-мм, 120-міліметрові міномети, гранатомети і стрілецьку зброю противник застосовував по опорних пунктах неподалік Гнутового. З 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ворог бив по опорних пунктах морських піхотинців під Водяним. З мінометів калібру 120-мм і 82-мм, гранатометів і кулеметів великих калібрів противник бив по захисниках Красногоровки, а з гранатометів різних систем вів вогонь по захисниках Широкиного і Чермалика. З мінометів калібру 82-мм і протитанкових гранатометів противник бив по позиціях неподалік Мар'їнки. Зі стрілецької зброї ворог обстрілював опорні пункти поруч з Гранітним. В районі Новотроїцького діяли ворожі снайпери", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці прес-центру штабу АТО в Фейсбук.

На Луганському напрямку бойовики обстрілювали Новозванівку з артилерійських систем калібру 122 мм, Кримське - з мінометів калібру 120 мм і гранатометів, Троїцьке - з мінометів калібру 82 мм і гранатометів, Жовте - з протитанкових гранатометів, Станицю Луганську і Валуйське - з гранатометів і стрілецької зброї, Донець - зі стрілецької зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram