ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовий загинув, п'ятьох поранено від початку дня (оновлено)

Штаб АТО нарахував 30 обстрілів. 

Один військовий загинув, п'ятьох поранено від початку дня (оновлено)
архивное фото
Фото: Нелли Вернер

У понеділок, 8 травня, на Донбасі загинув військовий, який підірвався на невідомому пристрої в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомив штаб АТО в фейсбуці.

"Сьогодні, 8 травня, в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої, мінно-вибухову травму і множинні осколкові поранення ніг і голови дістав військовослужбовець однієї з бригад, особовий склад якої виконує бойові завдання в районі АТО", - наголошується в повідомленні.

Для надання медичної допомоги військовослужбовець був доправлений до медичного закладу, де були проведені реанімаційні заходи, які не дали позитивного результату. Врятувати життя військового не вдалося.

Оновлення. Ще п'ятеро військових дістали поранення, йдеться у вечірньому зведенні штабу АТО.

Від початку доби зафіксовано 30 обстрілів позицій Збройних сил України.

На донецькому напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82 мм бойовики стріляли по опорних пунктах біля Верхньоторецького і Кам'янки. Вогнем 120 мм мінометів накривали захисників Невельського, а по захисниках Луганського і Верхньоторецького стріляли з гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів. По позиціях поблизу Авдіївки противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм, протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. По опорних пунктах поблизу Зайцевого застосовував гранатомети різних калібрів і стрілецьку зброю.

На приморському напрямку вогнем мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї накривали позиції неподалік Павлополя. З 82 мм мінометів, озброєння БМП, підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів стріляли по опорних пунктах морських піхотинців під Водяним. Міномети калібру 120 мм і 82 мм застосовувалися біля Красногорівки, а з гранатометів різних систем обстрілювали позиції біля Широкиного, Гнутового і Чермалика. Зі стрілецької зброї противник обстрілював опорні пункти в районі Гранітного. У районі Новотроїцького працювали снайпери.

На луганському напрямку з артилерійських систем калібру 122 мм підрозділи російсько-окупаційних військ били по опорних пунктах поблизу Новозванівки. 120 мм міномети і автоматичні гранатомети застосовувалися біля Кримського, а з мінометів калібру 82 мм обстрілювали опорні пункти під Троїцьким. Із гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів вели вогонь по позиціях біля населеного пункту Жовте.

Нагадаємо, що 7 травня на Донбасі втрат не було, незважаючи на обстріл із важкого озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram