ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики в зоні АТО почали активно застосовувати важку артилерію

Загалом за добу було 65 обстрілів з різного типу озброєння.

Бойовики в зоні АТО почали активно застосовувати важку артилерію
Фото: Макс Левин

Бойовики терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" з учорашнього дня почали активно застосовувати важку артилерію.

Такі випадки 7 травня зафіксували біля Троїцького на Донецькому напрямку, біля Кримського, Попасної і Новоолександрівки на Луганському напрямку, йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

Окрім того, спікер прес-центру штабу АТО Ярослав Чепурний в ефірі 112 каналу розповів, що вже 8 травня, відразу після півночі, бойовики почали обстрілювати українські позиції в районі Новозванівки з артилерійських систем 122-го калібру.

З початку дня вже було 12 обстрілів, у тому числі два із застосуванням артилерійських систем 122-го калібру, три - з мінометів калібру 120 мм.

За 7 травня було зафіксовано 65 обстрілів.

На Донецькому напрямку вогнем артилерії калібру 122 мм, озброєння БМП, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів і кулеметів великих калібрів бойовики накривали позиції біля Троїцького. 82-міліметрові міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети застосовували для обстрілу позицій неподалік Верхньоторецького, а з озброєння БМП, міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети і великокаліберні кулемети НВФ били по опорних пунктах ЗСУ неподалік Луганського. Міномети калібру 82 мм застосовували поблизу Опитного, а з 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів бойовики били по позиціях під Авдіївкою. З гранатометів і кулеметів великих калібрів вівся вогонь по захисниках населених пунктів Кам'янка, Піски і Зайцеве. По опорних пунктах під Невельським бойовики били із зенітної установки ЗУ-23-2 та автоматичних гранатометів. Позиції неподалік Майорська обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї.

На Приморському напрямку з мінометів калібру 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики били по позиціях біля Водяного. 82-міліметрові міномети, гранатомети і кулемети великих калібрів НВФ застосовували для обстрілу опорних пунктів біля Красногорівки. По позиціях морських піхотинців поблизу Широкиного вівся вогонь з озброєння БМП, а під Павлополем - з озброєння БТР і гранатометів. По позиціях біля Лебединського та Мар'їнки бойовики били з гранатометів і великокаліберних кулеметів. Захисників Новоселівки Другої обстрілювали з кулеметів великих калібрів, а захисників Гнутового - з озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і зі стрілецької зброї.

На Луганському напрямку вогнем артилерійських систем калібру 152 мм і 122 мм, гранатометів, 120- і 82-міліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів НВФ накривали опорні пункти поблизу Кримського. З артилерії калібру 122 мм, 120- і 82-міліметрових мінометів, гранатометів обстрілювали позиції ЗСУ біля Троїцького. Артилерію калібру 152 мм і 122 мм, 120-міліметрові міномети, гранатомети різних систем і кулемети великих калібрів бойовики застосовували біля Новозванівки. По захисниках Попасної вели вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм, 120- і 82-міліметрових мінометів, а по захисниках Катеринівки - з мінометів калібру 82 мм. З артилерії калібру 122 мм, 120-міліметрових мінометів, гранатометів і кулеметів великих калібрів обстрілювали позиції сил АТО в районі Новоолександрівки.

Про втрати не повідомляють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram