ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Харківському політеху почнуть готувати офіцерів танкових підрозділів

Набір до нового інституту може бути проведений уже в цьому році.

У Харківському політеху почнуть готувати офіцерів танкових підрозділів

Міністр оборони Степан Полторак виступив за створення на базі факультету військової підготовки Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" інституту підготовки офіцерів танкових підрозділів і військових частин.

Про це він заявив на брифінгу в Харкові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я прийняв рішення про підготовку відповідної постанови Кабінету Міністрів щодо створення на базі факультету інституту для підготовки офіцерів танкових підрозділів і військових частин", - сказав Полторак.

Він також заявив, що вважає помилкою скорочення Харківського танкового інституту на початку 2000-х років.

Полторак розповів, що обговорив питання створення інституту з керівництвом ДП "Завод ім. Малишева", КБ ім. Морозова і танкоремонтного заводу, і вони попередньо погодилися брати участь у підготовці офіцерів.

На його думку, перший набір до нового інституту може бути проведений уже в цьому році.

"Думаю, що з нового навчального року уряд підтримає, ми зможемо почати і на перший курс уже провести набір", - сказав Полторак. Він також зазначив, що гроші, необхідні для вдосконалення навчально-матеріальної бази факультету, вже виділені.

Нагадаємо, з 2017 року Генштаб вирішив призвати на військову службу офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів і які раніше не служили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram