ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" засудили вченого Козловського до тюремного ув'язнення

Ані вік вченого, ані син-інвалід, що перебуває у нього на утриманні, не стали пом'якшувальними обставинами.

Бойовики "ДНР" засудили вченого Козловського до тюремного ув'язнення
Фото: 112.ua

Сьогодні, 3 травня, так званий військовий трибунал "ДНР" засудив донецького вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського до двох років і восьми місяців позбавлення волі.

Про це повідомив його син Олександр у Фейсбуці.

Водночас, ані вік Ігоря Козловського, ані син-інвалід, що перебуває у нього на утриманні, не стали пом'якшувальними обставинами.

"Так званий суд аргументував свою позицію тим, що Козловський - особливо неблагонадійний громадянин, оскільки він мав контакти з низкою заборонених в "ДНР" організацій, зокрема, членами партії "Свобода" в 2014 році. Залишається сподіватися тільки на широку громадську підтримку та ефективні дії української влади та міжнародних організацій в процесі звільнення Ігоря Козловського", - написав Олександр.

Він також подякував усім, хто долучився до акції #FreeKozlovskyy і максимально поширював інформацію щодо цієї ситуації.

Нагадаємо, Козловського заарештували в січні 2016 року у Донецьку. За словами дружини вченого Валентини, заарештували його за "неправильне листування" в соцмережі Фейсбук.

Влітку 2016 року уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, представник України у підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомляла з посиланням на представників "ДНР", що Ігоря Козловського заарештували "як шпигуна", а також "за виготовлення боєприпасів". Водночас, бойовики стверджують, що він - "громадянин ДНР" і не підлягає обміну полоненими.

Ігор Козловський - український вчений, кандидат історичних наук, викладав релігієзнавство в ДонНТУ, керівник Донецького відділення Української асоціації релігієзнавців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram