ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ має намір 2017 року добудувати аркову частину Подільського мосту і підвісити його на ванти

Три дачники з Русанівських садів позиваються до КМДА через будівництво.

Київ має намір 2017 року добудувати аркову частину Подільського мосту і підвісити його на ванти
Фото: tov-tob.livejournal.com

Київська міська державна адміністрація має намір добудувати аркову частина Подільсько-Воскресенського мосту і підвісити міст на ванти у 2017 році.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко в інтерв'ю "Українським новинам".

"Цього року необхідно завершити монтаж арки, з'єднати всі балки і підвісити міст на ванти (прямолінійні сталеві троси)", - розповів Спасибко.

Також у 2017 році заплановано розпочати роботи на лівобережній частині мостового переходу на території Русанівських садів, жителям яких столична влада призначила компенсації у вигляді квартир, земельних ділянок або фінансових виплат.

"Компенсація проводиться в рамках чинних норм при відселенні з містобудівною метою", - сказав Спасибко.

За його словами, з 259 землеволодінь 138 уже компенсації отримали, ще 72 власники отримають ділянки в дачному селищі в Биківні, а для 46 проведуть незалежну фінансову експертизу і виплатять гроші.

"Лише щодо трьох землеволодінь залишилися питання, які будуть вирішені в суді", - додав Спасибко.

Нагадаємо, Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через Дніпро повинен розвантажити перевантажений Московський міст. Окрім того, ним пройде четверта гілка Київського метро, яку планують будувати від Жулян до Троєщини. Зараз готовність моста - трохи більша за половину. Істотні роботи на об'єкті майже не ведуться з 2011 року, коли упав плавучий кран "Захарій".

Найпроблемніше питання - фінансування. Крім того, з одного боку міст уперся в Русанівські сади, з іншого - в гуртожиток заводу "Ленінська кузня" на Рибальському півострові.

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв відкрити Подільсько-Воскресенський міст 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram