ГоловнаСуспільствоПодії

Двоє військових загинули на полігоні в Чугуєві (оновлено)

Бійці 54-ї бригади загинули під час занять з бойової підготовки.

Двоє військових загинули на полігоні в Чугуєві (оновлено)
полигон в Чугуеве

На Чугуївському загальновійськовому полігоні загинули двоє військовослужбовців, повідомляє прес-служба Оперативного командування "Схід" Збройних Сил України у фейсбуці.

Військові 54-ї окремої механізованої бригади загинули під час занять з бойової підготовки.

Розпочато розслідування під керівництвом заступника командувача військ оперативного командування "Схід".

Оновлення. За інформацією першого заступника військового прокурора сил АТО підполковника Віталія Панченка, двоє військовослужбовців 54-ї окремої механізованої бригади, які загинули під час навчальних стрільб на полігоні в Чугуєві Харківської області, отримали осколкові поранення.

"Під час навчань з використанням бойових машин БМП-1 констатовано факт смерті двох військовослужбовців за контрактом. У обох виявлені осколкові поранення. Попередньо, біля військовослужбовців розірвався снаряд", - цитує Панченка Укрінформ.

На місці події працює слідчо-оперативна група військової прокуратури Харківського гарнізону, співробітники Харківського зонального відділу військової служби правопорядку, судові експерти.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 414 КК України.

Як стало відомо, розглядаються дві версії події: порушення правил поводження зі зброєю, що спричинило тяжкі наслідки, та недбалість командного складу під час проведення навчань.

Нагадаємо, НП на полігонах останнім часом трапляються нерідко. 24 лютого військовослужбовець загинув через розрив гранати на полігоні в Житомирській області.

У середині грудня під час стрільб з міномета на полігоні в селі Тетерівка Житомирської області детонувала міна - вона поранила і травмувала двох старших солдатів.

1 грудня на полігоні в Хмельницькій області під час перевірки території після навчань підірвалися троє військовослужбовців Центру розмінування.

5 жовтня під час навчань на полігоні в Чернігівській області внаслідок наїзду БМП (бойова машина піхоти) загинув військовослужбовець.

2 жовтня троє військовослужбовців отримали поранення на Яворівському полігоні (Львівська область) під час навчань. Один з них підняв якийсь предмет - той вибухнув.

16 вересня на Яворівському полігоні під час навчань загинув військовослужбовець. Уночі екіпаж однієї з бойових машин піхоти втратив орієнтування на місцевості, сприйняв бортові вогні БМП, яка була попереду, за підсвітку цілі і вистрілив. Снаряд пробив вежу БМП і вбив військового.

25 липня один військовий загинув, ще 10 отримали поранення в результаті вибуху міномета під час стрільб на Широколанівському полігоні в Миколаївської області.

У травні на Яворівському полігоні під час стрільби з гранатомета АГС-17 граната розірвалася близько до розрахунку. У результаті один військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram