ГоловнаСуспільствоЖиття

В Асоціації туроператорів РФ назвали відпочинок у Криму дорогим і неконкурентоспроможним

За два роки Крим подорожчав на 50%.

В Асоціації туроператорів РФ назвали відпочинок у Криму дорогим і неконкурентоспроможним
Пляжный сезон в Крыму, 2016
Фото: neva-alushta.com

Попит на відпочинок у Криму серед росіян знижується через конкуренцію з Туреччиною і Краснодарським краєм, а також рівня цін, що перевищує очікування туристів. До такого висновку дійшли експерти Асоціації туроператорів Росії, повідомляє Крим.Реалії з посиланням на Інтерфакс.

За даними російських туркомпаній, в середньому ціни на готелі в Криму зросли на 10-15%.

"Під час підрахунку ми орієнтуємося на середній чек куплених турів. Так, рівень інфляції трохи нижчий за ці цифри, але загалом туристи звикли до такого щорічного зростання цін", - цитує видання гендиректора компанії "Дельфін" Сергія Ромашкіна.

На думку туроператорів, готельєри Криму переглядають цінову політику. Як розповів гендиректор компанії "Мультітур" Дмитро Шаров, кримські готелі все частіше пропонують спецпропозиції з середніми знижками на проживання 10-20%. Деякі з них готові частково субсидувати і вартість авіаперельоту до Криму.

"За два роки Крим подорожчав на 50%, і цей факт важко прийняти багатьом туристам. Раніше в Криму було дешево, кажуть вони, а зараз ціни на рівні Краснодарського краю", - ділиться спостереженням Ромашкін.

Російські ЗМІ повідомляють, що Кремль планує дозволити анексованому Криму, а також декільком регіонам сусідньої Росії - Алтайському, Краснодарському і Ставропольському краям, стягувати з приїжджих курортний збір в розмірі до 100 рублів на добу. Відповідний законопроект подало Міністерство у справах Північного Кавказу Росії.

Нагадаємо, в лютому "голова Ради міністрів" анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов визнав неконкурентоспроможність кримських курортів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram