ГоловнаСуспільствоВійна

Хуг: біля Луганська загинув спостерігач зі США, двоє громадян Німеччини і Чехії - в лікарні

Дорога, на якій підірвалися спостерігачі ОБСЄ, раніше була безпечною.

Хуг: біля Луганська загинув спостерігач зі США, двоє громадян Німеччини і Чехії - в лікарні
Фото: EPA/UPG

Заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу увечері в неділю офіційно підтвердив громадянство постраждалих спостерігачів, які перебували в підірваному автомобілі місії. За його словами, загинув громадянин США, двоє громадян Німеччини і Чехії були доставлені в луганську лікарню для додаткового обстеження.

"Патруль складався з двох броньованих автомобілів: по три члени патруля в кожній машині. У результаті пошкодження першого автомобіля двоє членів місії потрапили до лікарів. Крім того, один член патруля, громадянин Сполучених Штатів Америки загинув. Три члени патруля, які перебували в іншому автомобілі, не постраждали і повернулися на базу місії. Два члени патруля - громадяни Німеччини і Чехії - зараз перебувають на медичному огляді в Луганську", - сказав Хуг.

Він також розповів, що дорога, на якій стався вибух, раніше використовувалася і місцевими жителями, і спостерігачами ОБСЄ, тобто була безпечною.

Нагадаємо, що вибух на дорозі біля селища Пришиб на території, яка контролюється бойовиками "ЛНР", стався 23 квітня. Автомобіль ОБСЄ наїхав на міну і повністю вигорів.

Президент України Петро Порошенко закликав ретельно розслідувати інцидент і покарати винних. Президент підкреслив, що спостерігачі повинні мати безперешкодний доступ для проведення моніторингу в зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram