ГоловнаСуспільствоВійна

Під час підриву автомобіля ОБСЄ на Донбасі загинув громадянин Великобританії, - Геращенко

Громадянку Німеччини було контужено.

У результаті вибуху міни на окупованій території Луганської області загинув співробітник спостережної місії ОБСЄ, громадянин Великобританії, Джозеф Стоун.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Фейсбуці.

Також в результаті вибуху було контужено громадянку Німеччини Іву Гнеліну. За наявною інформацією, її доставили в лікарню міста Луганська і їй надано медичну допомогу.

"Трагедія сталася на окупованій території України, тому наші правоохоронні органи не будуть допущені до проведення об'єктивного розслідування", - зазначив Геращенко.

"Станом на зараз, відомо, що одна з двох машин місії ОБСЄ зачепила колесом узбіччя дороги, після чого стався вибух. Очевидно, що співробітники місії ОБСЄ стали жертвами тотального мінування доріг терористами, які, природно, не поставили в місцях, де буває миротворча місія ОБСЄ, табличку "Обережно міни!" - додав він.

Нагадаємо, сьогодні в районі селища Пришиб, контрольованого бойовиками "ЛНР", підірвався автомобіль місії ОБСЄ. В результаті один співробітник місії загинув, ще троє отримали поранення. Сепаратистські ЗМІ повідомили, що загиблий - громадянин США.

Голова ОБСЄ Себастьян Курц пообіцяв провести належне розслідування та притягнути винних до відповідальності.

Петро Порошенко закликав ретельно розслідувати інцидент та покарати винних. Президент підкреслив, що спостерігачі повинні мати безперешкодний доступ для проведення моніторингу в зоні АТО.

Голова МЗС Німеччини Зігмар Габріель закликав бойовиків припинити напади на співробітників місії ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram