ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко: Інцидент з підривом автомобіля ОБСЄ має бути розслідуваний, а винні - покарані

Українські медики готові надати всю необхідну допомогу.

Порошенко: Інцидент з підривом автомобіля ОБСЄ має бути розслідуваний, а винні - покарані
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко закликав до ретельного розслідування підриву автомобіля спостерігачів ОБСЄ в Луганській області, в результаті якого загинув співробітник місії.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Висловлюю співчуття рідним і близьким загиблого представника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і бажаю якнайшвидшого одужання пораненим", - написав Порошенко.

Президент також підкреслив, що українські медики в разі необхідності готові надати необхідну допомогу.

"Цей злочин має бути розслідуваний, а винні обов'язково покарані. Доручив міністру закордонних справ бути у постійній координації з ОБСЄ. Українська сторона засуджує всі форми постійного перешкоджання бойовиками роботі СММ ОБСЄ. Її безпека і свобода дій повинні бути гарантовані", - додав Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні в районі селища Пришиб, контрольованого бойовиками "ЛНР", підірвався автомобіль місії ОБСЄ. В результаті один співробітник місії загинув, ще одного було поранено.

Представники так званої "народної міліції ЛНР" заявили, що вибух стався через те, що спостерігачі "відхилилися від основного маршруту", а пізніше - про нібито причетність до вибуху бійців ЗСУ та "української ДРГ".

Голова ОБСЄ Себастьян Курц пообіцяв провести належне розслідування та притягнути винних до відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram