ГоловнаСуспільствоЖиття

Головою НСЖУ обрано Томіленка

Першим завданням він назвав примирення в керівництві Союзу і припинення ворожнечі між окремими групами на чолі організації.

Головою НСЖУ обрано Томіленка
Фото: nsju.org

Національна спілка журналістів (НСЖУ) обрала головою свого першого секретаря Сергія Томіленка.

Таке рішення було прийнято сьогодні на 14-му з'їзді НСЖУ в Києві.

За кандидатуру Сергія Томіленка віддали в другому турі свої голоси 131 з 258 делегатів з'їзду, за співробітника Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента Олександра Бухтатого - 98 делегатів.

Під час з'їзду на посаду голови НСЖУ було висунуто шість кандидатів. Крім Томіленка участь у виборах голови брали Сергій Омельчук, Валерій Бебик, Гліб Головченко, Олександр Бухтатий і Віктор Чамара.

Представляючи свою програму, Томіленко заявив, що продовжить поступальний розвиток і омолодження найбільшої журналістської організації країни.

"Спілка залишатиметься авторитетною і незалежною. Вона не буде управлятися з Адміністрації Президента або інших органів, кожна ланка й кожен член спілки буде відчувати себе частиною єдиної команди. Ми повинні бути єдиними у відстоюванні своїх прав. Повинен бути відкинутий як дикий і нецивілізований поділ журналістів на недоукраїнців, недопатріотів. Не повинно залишатися місця зловтісі, коли здійснюються напади на редакції «не своїх" газет або телеканалів. Я вважаю, що редакційна політика таких каналів може обговорюватися. Але цивілізованим способом, а не варварським. І НСЖУ жодним чином не повинна підтримувати репресії або обмеження прав журналістів", - зазначив він.

Також Томіленко назвав своїм першим завданням примирення в керівництві НСЖУ і припинення ворожнечі між окремими групами на чолі організації.

Томіленко працює першим секретарем НСЖУ з 2012 року, з 2014 року виконує обов'язки голови спілки.

НСЖУ об'єднує понад 20 тис. журналістів у всіх регіонах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram