ГоловнаСуспільствоПодії

У Чорному морі затонуло вантажне судно з дев'ятьма українцями на борту (оновлено)

Лише одного із 12 членів екіпажу врятовано.

У Чорному морі затонуло вантажне судно з дев'ятьма українцями на борту (оновлено)
Сухогруз "Герои Арсенала"

Суховантаж "Герої Арсеналу", який прямував з Азова Ростовської області Росії до Туреччини з вантажем зерна, розколовся надвоє і затонув в акваторії Чорного моря в районі Керченської протоки.

На борту перебувало 12 осіб - дев'ять українців, двоє росіян, у тому числі капітан, і один громадянин Грузії, пише російський "Интерфакс" з посиланням на прес-службу "Росморрічфлоту".

Оновлення 10:38. На цей момент врятовано лише одного члена екіпажу, повідомив "Интерфаксу" представник кримського управління МНС.

"Поки що така інформація: одного підняли на борт, на воді були помічені ще четверо, але через високі хвилі і пориви вітру вони зникли з поля зору. В цей момент прочісують територію ще раз, щоб знайти тих людей, які були раніше помічені. Про інших членів екіпажу поки що інформації немає, пошук триває", - сказав співрозмовник агентства.

Врятований - український моряк на прізвище Черненко, 1982 року народження, пише РБК з посиланням на прес-службу "Росморрічфлоту". 

Оновлення 12:46. Рятувальники знайшли тіла двох моряків, повідомляє "Интерфакс" із посиланням на поінформоване джерело.

"У цей час є підтверджена інформація про виявлення двох тіл загиблих моряків. Пошуки решти членів екіпажу тривають", - повідомив співрозмовник агентства.

Моніторинг з повітря ведуть два вертольоти: Мі-8 МНС з Ростова і Ка-32 Міноборони, який прибув з Геленджика. У морі працюють шість суден. Берег на сході Криму прочісують три десятки рятувальників.

На місце аварії судна спрямовано шістьох водолазів, дві одиниці техніки і підводний апарат "Фалькон".

Оновлення 17:00. Рятувальники виявили в районі Керченської протоки тіло третього члена екіпажу, повідомляє "Интерфакс".

"Вертоліт МНС Росії виявив і підняв на борт тіло третього члена екіпажу судна, що

зазнало аварії. Його особу встановлюють", - розповів співробітник прес-служби.

Тож залишається невідомою доля ще восьми моряків. Раніше рятувальники підняли з води тіла двох загиблих. Одного члена екіпажу врятовано.

Оновлення 21:40. Пошукові роботи на місці аварії суховантажу "Герої Арсеналу" в Чорному морі, на борту якого перебували громадяни України, припинені до ранку 20 квітня, передають російські ЗМІ з посиланням на Морський рятувально-координаційний центр Новоросійськ.

"Рятувальні роботи припинені на період темного часу доби і поновляться зі світанком", - зазначили в рятувальному центрі.

Крім того, повідомляється, що рятувальники виявили два порожніх гідрокостюми в районі аварії суховантажу.

Суховантаж, що належав зареєстрованій на Маршаллових островах турецькій компанії, зник з радарів рано-вранці в середу в районі керченської переправи до Криму, коли там був шторм 3,5 бала. Перед цим судно подало сигнал SOS. Корабельна аварія сталася приблизно за 15 миль від населеного пункту Тамань. У цей час у морі були хвилі до 3 метрів заввишки і пориви вітру до 20 метрів за секунду, що ускладнило застосування рятувальних суден.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram