ГоловнаСуспільствоПодії

У Полтаві відбувся мітинг з вимогою відставки керівництва місцевої поліції

Начальник облуправління свою роботу незадовільною не вважає.

У Полтаві відбувся мітинг з вимогою відставки керівництва місцевої поліції
Фото: poltava.to

У суботу близько 300 осіб пікетували Головне управління Національної поліції Полтавської області з вимогою відставки його керівництва, повідомляє агентство "Українські новини". Місцеве видання "Полтавщина" зазначає, що найбільше представництво на мітингу було у партії "Національний корпус" Андрія Білецького. Деякі з присутніх - не місцеві жителі.

Учасники пікету висловили недовіру поліції, вимагали від керівництва поліції скласти свої повноваження через бездіяльність у розкритті резонансних злочинів, що сталися в Полтаві, зокрема актів вандалізму щодо меморіальних дощок героям АТО, спробу підірвати пам'ятник Івану Мазепі і подій біля "газетної арки" на вулиці Соборності.

Начальник Головного управління Нацполіції Полтавської області Олег Бех зазначив, що поліція проводить всі необхідні слідчі дії і особу, яка підозрюється в завданні тілесних ушкоджень бійцям АТО під час бійки на Соборності, вже встановлено. "Людину, що завдала ножові поранення Олександру Кобі, затримано. На неї зібрана вся доказова база і оголошено про підозру. Вчора Жовтневий райсуд Полтави обрав йому запобіжний захід - утримання під вартою. Найближчим часом до суду передадуть обвинувальний акт", - заявив поліцейський.

Мітингувальники висунули вимогу звільнити керівника атестаційної комісії поліції Ірину Степаненко, ім'я якої пов'язують з подіями біля арки. Своєю чергою Бех пообіцяв створити нову поліцейську комісію з атестації. "Щодо Ірини Степаненко та Євгена Бражника. Поліцейська комісія обрана не нами і ми не можемо її розпустити. Єдине, що я можу - це призупинити її дію в зв'язку з новими обставинами. Далі є процедура її переобрання, яка залежить від депутатів облради", - сказав він.

Активісти також вимагали публічного звіту про хід всіх розслідувань, закриття кримінальних проваджень проти активістів і звільнення керівника Полтавського відділу Головного управління Нацполіції в Полтавській області Олександра Терели.

На питання, чи готовий Бех до відставки, він відповів, що готовий, але за умови, що реально буде погано виконувати свою роботу. Зараз він не вважає свою роботу незадовільною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram