ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ передала до суду справу київських "чорних ріелторів"

До складу банди входили жінка і четверо її спільників.

ГПУ передала до суду справу київських "чорних ріелторів"
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuriгенпрокуратура

Генеральна прокуратура передала до суду справу за злочинне угруповання так званих "чорних ріелторів", яке діяло на території Києва.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в Фейсбуці.

"У день мого призначення відбулося затримання організованої групи з п'яти чоловік. Після майже року досудового слідства ГПУ направила в суд обвинувальний акт у справі про так званих «чорних ріелторів», яких звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ст. 257 (бандитизм), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 190 (шахрайство вчинене в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів)", - написав генпрокурор.

До складу банди входили жінка, мешканка Києва, і четверо її спільників, раніше неодноразово засуджені за тяжкі й особливо тяжкі злочини.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

"З 2015-го по 2016 рік ця група осіб, діючи на території міста Києва, шукала місцевих жителів, які зловживають алкоголем або наркотиками і не мають близьких родичів, котрі могли б претендувати на спадщину. Встановивши таку особу, злочинці незаконно її викрадали і тривалий час утримували, при цьому шляхом шантажу, погроз, побоїв, позбавлення їжі та води примушували до передачі їм документів на майно, з подальшим його переоформленням у нотаріуса", - повідомив Луценко.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Заволодівши майном потерпілого, злочинці вивозили жертву за межі міста, де здійснювали над ним розправу шляхом убивства.

За скоєне злочинцям загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Києві затримали шахраїв, які заволоділи нерухомістю на 30 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram