ГоловнаСуспільствоВійна

За добу двоє бійців АТО загинули, 13 отримали поранення і бойові травми (оновлено)

Бойовики 69 разів обстріляли позиції військових на Донбасі.

За добу двоє бійців АТО загинули, 13 отримали поранення і бойові травми (оновлено)
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 69 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. У результаті двоє бійців загинули, дев'ятеро отримали поранення і четверо - бойові травми.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Епіцентром вогневого протистояння, як і раніше, залишається Донецький напрямок. Тут "гаряче" було в районі Луганського, де бойовики обстрілювали позиції ЗСУ з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів. З мінометів калібру 120 мм і 82 мм терористи били по позиціях бійців АТО поблизу Троїцького і Кам'янки. З танка обстрілювали захисників Авдіївки, а з БМП - Опитного. З гранатометів терористи обстрілювали Зайцеве, а з великокаліберних кулеметів - Невельське.

На Маріупольському напрямку з 82-міліметрових мінометів бойовики обстрілювали укріппункти військових біля Мар'їнки, Красногорівки і Павлополя. З озброєння БМП обстрілювали захисників Мар'їнки і Широкиного, з гранатометів і великокаліберних кулеметів вели вогонь поблизу Водяного, Павлополя, Мар'їнки і Красногорівки. У районі Новотроїцького активізувалися ворожі снайпери.

На Луганському напрямку позиції бійців АТО біля Троїцького бойовики обстріляли з мінометів калібру 120 мм, а з мінометів калібру 82 мм били по позиціях ЗСУ під Новоолександрівкою. З гранатометів обстрілювали Станицю Луганську, Троїцьке, Валуйське, Попасну і Новозванівку.

"З огляду на серйозну вогневу активність супротивника, українські військовослужбовці неодноразово відкривали вогонь у відповідь", - наголошують у повідомленні.

Оновлення. У штабі АТО підтвердили інформацію про втрати ЗСУ.

"За минулу добу дев'ятеро наших захисників отримали поранення, четверо - бойові травми. Двоє військовослужбовців Збройних Сил України загинули", - повідомив на брифінгу речник Міноборони Андрій Лисенко.

Він також уточнив, що серед травмованих є жінка.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко доручив припинити вогонь у зоні АТО з 1 квітня. Про це було домовлено на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram