ГоловнаСуспільствоПодії

Житель Сухолуччя дав збройну відсіч грабіжникам, застреливши одного з них (оновлено)

Злочинці намагалися пограбувати будинок місцевого бізнесмена.

Житель Сухолуччя дав збройну відсіч грабіжникам, застреливши одного з них (оновлено)
Фото: kv.npu.gov.ua

У селі Сухолуччя біля Києва п'ятеро злочинців спробували пограбувати будинок місцевого жителя, але він дав їм збройну відсіч і застрелив одного з грабіжників.

Про цей інцидент LB.ua повідомило джерело в поліції.

Пізно ввечері 26 березня п'ятеро осіб у масках розбили вікно в будинку місцевого бізнесмена і побили господарку, вимагаючи вказати, де розміщений сейф. На шум у кімнату зайшов її чоловік із мисливським карабіном і відкрив вогонь по грабіжниках.

Один із них - раніше судимий житель Сумської області - загинув, решта втекли.

Наступного дня поліція спіймала трьох із них. Вони виявилися громадянами Росії.

Оновлення. На сайті поліції Київської області з'явилося підтвердження цієї інформації.

Згідно з офіційною версією, озброєні пістолетом, ломом і ножами злочинці увірвалися в будинок через вікна і напали на 40-річну жінку, яка на кухні першого поверху мила посуд.

Почувши крик матері, 11-річна донька розбудила 43-річного батька, який спав на другому поверсі. Чоловік узяв свій карабін і, спускаючись униз сходами на допомогу дружині, зробив попереджувальний постріл, а потім відкрив прицільний вогонь по одному з грабіжників, який вирішив не тікати.

Злочинець помер на місці.

Упродовж години правоохоронці розшукали та затримали в лісопосадці двох підозрюваних. Ще один спробував утекти на автомобілі Daewoo Lanos, але його зупинила патрульна поліція. П'ятого грабіжника поки що не знайдено.

Слідчі Вишгородського відділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) та ст. 118 (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або в разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram