ГоловнаСуспільствоЖиття

До проекту "шлюб за добу" приєдналися ще 15 міст

Укласти швидкий шлюб також можна буде в селах і селищах.

До проекту "шлюб за добу" приєдналися ще 15 міст

В Україні 25 березня розширили перелік населених пунктів, де можна укласти шлюб за добу і дозволили селам приєднуватися до пілотного проекту.

Відповідне розпорядження Кабміну №192-р від 22 березня 2017 року опубліковане в офіційному виданні "Урядовий кур'єр", повідомляє "112 Україна".

Дію проекту поширили на Кривий Ріг, Бахмут, Запоріжжя, Білу Церкву, Бориспіль, Кропивницький, Станицю Луганську, Білгород-Дністровський, Полтаву, Кременчук, Чугуїв, Хмельницький, Черкаси, Хотин і с. Кам'яниця Ужгородського району Закарпатської області.

Крім того, що в селах і селищах голова населеного пункту також може звернутися до Мін'юсту з ініціативою впровадження такого проекту.

"У разі введення шлюбу за добу в селі, селищі або маленькому місті виконавчий комітет населеного пункту задовольняє клопотання про організацію реєстрації шлюбу", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше пілотний проект "шлюб за добу" діяв у 20 населених пунктах - Києві, Львові, Одесі, Херсоні, Маріуполі, Сєверодонецьку, Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Миколаєві, Кам'янець-Подільському, Рівному, Житомирі, Харкові, Ужгороді, Чернівцях, Івано-Франківську, Сумах, Тернополі та Чернігові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram